راز جوانی در دو مشت بادام: آیا بادام خام بهتری است یا بو داده؟

ممکن است نیازی به استفاده از مکملهای پرهزینه برای حفظ سلامت قلب و مغز نباشد. کافیست روزانه دو مشت بادام خام و با پوست را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
به نقل از بهداشت نیوز، اگر شما جزو افرادی هستید که در طول روز مشتی بادام مصرف میکنید، خبر خوشی برایتان داریم؛ مطالعات اخیر نشان میدهد که خوردن روزانه بیشتر از ۶۰ گرم بادام (تقریباً دو مشت بزرگ) میتواند از DNA شما مراقبت کرده و آسیبهای اکسیداتیو را کاهش دهد؛ آسیبی که به گفته متخصصین، یکی از عوامل کلیدی در بروز بیماریهای مزمن نظیر دیابت، سرطان، آلزایمر و بیماریهای قلبی به حساب میآید.
در یک مرور علمی که شامل نتایج هشت کارآزمایی بالینی با بیش از ۴۰۰ نفر میباشد، دانشمندان متوجه شدند که مصرف بادام نه تنها میزان برخی از نشانگرهای آسیب سلولی را کاهش میدهد، بلکه مقاومت طبیعی بدن را نیز تقویت میکند.
خام بهتر از بو داده
نکته جالب در مورد بادام این است که نحوه آمادهسازی آن نقش بسزایی دارد.
بادام خام بیشترین مقدار آنتیاکسیدانها را حفظ میکند.
بادام بو داده تقریباً یکچهارم از ترکیبات مفیدش را از دست میدهد.
پوست بادام منبع اصلی پلیفنولهای حفاظتکننده است و در صورتی که بادام بلانچ یا بدون پوست شود، این خاصیت به شدت کاهش مییابد.
بیش از یک میانوعده
بادام علاوه بر فیبر و چربیهای سالم، حاوی ترکیباتی است که میتوانند باکتریهای مفید روده را تغذیه کنند و این مسئله به کاهش التهاب و استرس اکسیداتیو در سراسر بدن کمک میکند.
پیامی ساده برای زندگی روزمره
احتمالاً نیاز به استفاده از مکملهای پرهزینه برای سلامت مغز و قلب شما وجود ندارد. تنها با افزودن دو مشت بادام خام و با پوست به رژیم غذایی خود میتوانید به نتیجه مطلوب برسید. البته متخصصان توصیه میکنند که برای دستیابی به نتایج قطعی، تحقیقات بیشتری باید انجام گیرد، اما شواهد موجود نشان میدهند که بادام میتواند یکی از بهترین تنقلات سالم برای حفظ جوانی سلولها باشد.
منبع:
Kolahi, A., Movahed, S., Tejareh, F., Saeedy, S. A. G., & Gholizadeh, M. (2025). The impact of almond supplementation on oxidative stress biomarkers: A systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials. Scientific Reports, 15, Article 29632. DOI – 10.1038/s41598-025-14701-w.
منبع: همشهری آنلاین