چطور با وجود زمینه چاقی، به کاهش وزن دست یابیم

نتایج این تحقیق بیانگر این است که زمان صرف غذا بر وزن بدن تأثیر مستقیم دارد و هر یک ساعت تأخیر در زمان متوسط وعدههای غذایی (فاصله میان اولین و آخرین وعده غذایی روزانه) با افزایش ۰.۹۵۲ واحدی در شاخص توده بدنی (BMI) و افزایش ۲.۲ درصدی وزن بدن پس از گذشت ۱۲ سال تحت نظارت مرتبط است. در میان افرادی که بالاترین استعداد ژنتیکی چاقی را دارند، هر ساعت تأخیر در زمان غذا خوردن به افزایشی معادل ۲.۲۱ واحد در شاخص توده بدنی میانجامد.
چرا زمان غذا خوردن اهمیت دارد؟
دلیل آن به ساعت زیستی بدن (circadian rhythms) مرتبط است: غذا بهعنوان یک هماهنگکننده بیولوژیکی (Zeitgeber) عمل میکند و زمانبندی مصرف غذا، ریتم کار اندامهای متابولیک همچون کبد، پانکراس و بافت چربی را تنظیم میسازد.
صرف غذا در زمانهای تأخیر، موجب اختلال در هارمونی ساعت مرکزی بدن (که به نور وابسته است) و ساعت اندامهای گوارشی میشود و این عدم تناسب، باعث افزایش ذخیره چربی در بدن و ناتوانی در کاهش وزن پایدار خواهد شد.
پژوهش حاضر نشان میدهد که خوردن غذا در ساعات اولیه روز، بهویژه برای افرادی با استعداد ژنتیکی چاقی، میتواند یک استراتژی مؤثر در جهت کاهش وزن با دوام باشد.