چرایی حذف خاموش‌کننده‌ها در خودرو‌های داخلی/هشدار به خودروسازان

قدرت‌الله محمدی شامگاه یکشنبه در گفت وگویی اظهار کرد: برای همین موضوع ابتدا از خودروسازان برای این موضوع دعوت به عمل می‌آید و در نهایت جلساتی با حضور آنها برگزار می‌شود اگر تمکین نکنند، هشدار‌های لازم به آنها داده خواهد شد، چون وجود خاموش‌کننده یا کپسول آتش‌نشانی در خودروها، یک الزام است.

وی با اشاره به اینکه روزانه حریق‌های متعددی در خودرو‌ها در اتوبان‌های تهران رخ می‌دهد، افزود: در موقع ترافیک زمان زیادی برای رسیدن آتش‌نشانی به محل حادثه صرف خواهد شد و اگر خاموش‌کننده درون خودرو یا همراه خودرو‌های در مسیر حرکت باشد، می‌توانند خودرو و سرنشینان آن را در هنگام آتش‌سوزی نجات دهند.

محمدی ادامه داد: مهمترین خودرو‌های تولیدی در دنیا خاموش‌کننده دارند، حال این سوال مطرح است که اگر بین اتوبان تهران و قم در کیلومتر ۶۰ یک خودرو آتش بگیرد چه کسی می‌تواند این مسیر را طی کند و به کمک بشتابد لذا در ابن شرایط تنها کمک کننده، کپسول آتش نشانی و خاموش‌کننده‌ها است.

به گفته وی، وجود خاموش‌کننده در خودرو به عنوان یک الزام است و باید باشد، البته همه خودروسازان تا قبل از سال ۱۳۹۶ این خاموش‌کننده را داخل خودرو زمان فروش قرار می‌دادند، اما اکنون خودرو‌های تولیدی در کشور، خاموش‌کننده یا کپسول آتش‌نشانی ندارند.

محمدی درباره قیمت پایین خاموش‌کننده برای خودرو اینگونه توضیح داد و یادآور شد: قیمت این خاموش‌کننده‌ها حدود ۳۵۰ تا ۴۰۰ هزار تومان است که رقم زیادی ب آب خودروسازان نیست.

همه آتش‌نشانان صاحب خانه می‌شوند

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران گفت: عملیات ساختمانی هشت هزار واحد مسکونی برای آتش‌نشانان در این کلانشهر شروع شده است.

وی ادامه داد: در همین راستا با برنامه‌ریزی انجام شده تا سال ۱۴۰۵ همه پنج هزار نفر آتش‌نشانان پایتخت صاحب مسکن خواهند شد.

پلاسکو ۱۷ بار اخطار گرفت

محمدی درباره ساختمان پلاسکو هم گفت: این ساختمان ۵۰ سال به عنوان یک نماد و بلندترین ساختمان تهران ادامه حیات داشت ولی باید بدانیم که چه شد که این اتفاق افتاد.

وی افزود: این ساختمان ۱۷ بار اخطار گرفته بود و در ۲ اخطار پایانی تاکید شد که اگر اتفاقی بیفتد فاجعه انسانی رخ می‌دهد.

به گفته وی، در اخطار سوم به عنوان یک راهکار باید پله‌های فرار در بیرون ساختمان ایجاد می‌شد همه این اخطار‌ها براساس اصول ایمنی بود، اگر این پله‌ها ایجاد شده بود نیرو‌های آتش‌نشانی در هنگام آتش‌سوزی امکان فرار داشتند.

محمدی اضافه کرد: این ساختمان به انبار مواد نفتی و پارچه دارای اشتعال بسیار بالا تبدیل شده و تغییر کاربری داده بود، ساختمان قدیمی که اگر پوشش اعلام حریق داشت اتفاق دیگری می‌افتاد و مهار آن امکان پذیر بود ولی تمام راه‌پله و هر فضای گردشی آنجا مملو از جنس بود و کسی امکان تردد نداشت.

به گفته وی، آتش‌نشانان سازمان آتش‌نشانی در آن زمان همه مردم را نجات دادند و مطمئن بودند که کسی در ساختمان پلاسکو نیست، اما ماندند که اموال مردم را نجات دهند که در نهایت این اتفاق سخت برای ۱۶ نفر از همکارانم رخ داد.

وجود ۶۴ ساختمان ناایمن در تهران

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران گفت: در سه سال اخیر ۱۲۹ ساختمان ناایمن داشتیم با پیگیری‌های انجام شده و برگزاری جلسه و دعوت از مالکان، برای ایمن‌سازی ساختمان‌ها تلاش شد که در نهایت براساس آخرین آمار‌ها اکنون این تعداد به ۶۴ ساختمان ناایمن رسیده است.

وی اظهار کرد: حدود ۶ سال آمار ساختمان‌های ناایمن کاهش نیافته بود، اما در این چند سال اقدامات خوبی انجام شد به همه این ساختمان‌های ناایمن اخطار‌های زیادی داده شده و اکنون به صورت حضوری با مالکان صحبت و خواهش می‌کنیم تا مشکل را بر طرف کنند.

محمدی ادامه داد: همه این داستان‌ها به عهده شهرداری نیست ولی همه متولیان امر پای کار نیستند در حالیکه باید همه دستگاه‌ها ورود کنند مثلا در حریق بازار شادآباد ناایمنی همچنان سرجای خود باقی ماند و حادثه پلاسکو، درس عبرتی برای مالکان این بازار نشد.

وی تاکید کرد: برای ۶۴ ساختمان ناایمن پرونده قضایی تشکیل شده و همکاری خوبی با دستگاه قضایی داشتیم، اما باید پرسید که چقدر پرونده باید تشکیل شود به عنوان نمونه در ساختمان بیمارستان گاندی چه اتفاقی رخ داد و همه مشاهده کردند که چه میزان خسارت مالی به این بیمارستان وارد شد.

وی معتقد است که همه دارندگان و مالکان ساختمان‌های ناایمن هشدار‌های آتش‌نشانی را جدی بگیرید هم برای خود و هم برای مردم، به عنوان نمونه روزانه یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در بازار بزرگ در پاساژ‌ها و سرا‌های آن تردد می‌کنند و اگر اتفاقی ببفتد فاجعه انسانی رخ می‌دهد.

محمدی اظهار کرد: بازار بزرگ مملو از انبار همه کالاها، مواد پلاستیکی و پارچه‌ای با اشتعال بالاست و به همین دلیل ما خودرو‌های مخصوص برای معابر کم عرض در این بازار داریم حتی ۱۵۰ مترمربع لوله برای رسیدن به محل وقوع حادثه آتش‌سوزی ایجاد کردیم.

وی یادآور شد: تجهیزات فعلی و مورد نیاز در حوزه آتش‌نشانی تهران با زمان وقوع حادثه پلاسکو قابل قیاس نیست و در جایگاهی قرار داریم که می‌توانیم در زمان بحران در همه کشور فعالیت داشته باشیم تا به کمک دیگر استان‌ها به خدمات در حوادث اقدام.

از ۷۰ هزار بازدید ساختمان‌ها در تهران حدود ۴۰ درصد دارای نقص و ناایمن بودند

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران گفت: در این دوره مدیریت شهری کار جدیدی را شروع کردیم که با حضور میدانی وضعیت تهران را بیشتر بشناسیم حدود ۷۰ هزار ساختمان بازدید شده که ۲۷ هزار ساختمان آن بسیار پُرخطر از نظر ایمنی آتش‌نشانی تشخیص داده شد.

وی با اشاره به اینکه اغلب این ساختمان‌ها قبل از سال ۱۳۹۰ ساخته شده است، افزود: این ساختمان‌های بازدید شده شامل واحد‌های اداری، بیمارستانی، مسکونی و تجاری است که حدود ۴۰ درصد آنها پُرخطر بوده که بیشتر ساختمان‌های دولتی است و کسی نیست که از اینها بازخواست کند که چرا ایمنی لازم را ندارید.

محمدی تاکید کرد: بررسی همه واحد‌های مسکونی، آموزشی، پاساژها، تجاری و سینما‌ها مورد هدف ماست و وضعیت آنها برای ما جای نگرانی دارد البته در این مسیر وزارت بهداشت و وزارت راه و شهرسازی همه ساختمان‌ها را منوط به اخذ تاییدیه سازمان آتش‌نشانی کرده‌اند.

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران درباره وضعیت بیمارستان‌ها افزود: یکی از بیمارستان‌ها، مجتمع امام خمینی (ره) به عنوان بزرگترین بیمارستان در پایتخت است که حدود پنج هزار نفر روزانه در آن تردد دارند به همین منظور مراجعه حضوری در این بیمارستان داشتیم که در این راستا کار ایمن‌سازی را شروع کرده‌اند البته پس از دو یا سه سال این برنامه در حال اجراست.

وی یادآور شد: اکنون ۶ بیمارستان ناایمن شانل رسول اکرم و سینا در لیست آتش‌نشانی وجود دارد، اقداماتی برای ایمن‌سازی آنها در دست اقدام است، در همین راستا هر هفته از این بیمارستان‌ها بازدید می‌شود و باید تا پایان سال ایمن‌سازی انجام شود.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا