بررسی بازار کار، فرصت های شغلی و میزان درآمد تدوینگری

 

شغل تدوین گر بسیار پرطرفدار است و درآمد تدوینگرها بالاست. تدوینگر ویدئو یا ادیتور ویدئو مسئولیت بازبینی تصویر ویدئوها و یکپارچه‌ کردن آن‌ها را بر عهده دارد. تدوین یکی از مراحل پایانی فیلمبرداری محسوب می‌شود و تدوینگر با جداسازی کلیپ‌ها، اتصال آن‌ها به یکدیگر و افزودن صوت و گرافیک مناسب، آن‌ها را آماده پخش می‌کند.

وظایف تدوینگر چیست؟

تدوینگر وظایف و مسئولیت‌های گوناگونی دارد. تدوینگرها در آژانس‌های خبری، شرکت‌های فیلم‌سازی، آژانس‌های تبلیغاتی و صدا و سیما کار می‌کنند. وظایف آن‌ها با توجه به نوع سازمانی که در آن شاغل هستند، تفاوت‌هایی دارد.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره بازار کار، فرصت‌های شغلی و میزان درآمد تدوینگری به سایت https://jobvision.ir/jobs/collection/editor مراجعه کنید.

از جمله مهم‌ترین وظایف تدوینگرها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. مطالعه کردن فیلمنامه یا ساختار اصلی ویدئو
  2. اضافه کردن موسیقی، صداهای دوبله‌شده یا ضبط‌شده به فیلم‌
  3. اضافه کردن گرافیک به فیلم
  4. اصلاح نور، رنگ و عیب‌های فیلم
  5. اتصال فیلم‌های خام به کمک نرم‌افزار پریمیر یا نرم‌افزارهای مشابه به یک‌دیگر
  6. ارتباط مستمر با کارگردان برای اعمال نظر او در فرایند ادیت فیلم

مهارت‌های ضروری برای تدوینگری چیست؟

درآمد تدوینگر وابسته به مهارت‌های اوست. به هر میزان که مهارت‌ها و تجربه کاری تدوینگر بیشتر باشد درآمد بالاتری نیز خواهد داشت. در ادامه با تعدادی از مهارت‌های ضروری برای تدوینگرها آشنا می‌شوید.

  • آشنایی با نرم‌افزارهای ویرایش فیلم: برای استخدام تدوینگر بسیاری از شرکت‌ها تسلط به نرم‌افزارهایی نظیر پریمیر و افترافکت را ضروری می‌دانند. پس بهتر است کار با این نرم‌افزارها را به خوبی یاد بگیرید.
  • آشنایی با افکت‌های ویژه: تسلط به افکت‌‌های ویژه، گرافیک سه‌بعدی و کامپوزیت تاثیر زیادی بر افزایش درآمد تدوینگر می‌گذارد.
  • تفکر خلاق: تدوینگری کاری هنری است. برای این‌که تدوینگری با درآمد بالا باشید نیازمند تفکری خلاق هستید.

آیا برای شغل تدوینگری به تحصیل در رشته تدوین نیاز است؟

تحصیل در رشته تدوینگری آینده شغلی خوبی به همراه دارد، زیرا شما در هنگام تحصیل علاوه بر فراگیری کار با نرم‌افزارهای مختلف، دانش نظری لازم درباره تدوینگری را یاد می‌گیرید. با این‌حال اگر رشته تحصیلی‌تان نامرتبط است، نگران نباشید. شما می‌توانید با گذراندن دوره‌های تخصصی، دانش لازم درباره تدوینگری را بیاموزید.

چگونه می‌توان به عنوان یک تدوینگر درآمد کسب کرد؟

در حالت کلی سه مسیر شغلی برای کسب درآمد از طریق تدوینگری وجود دارد.

  1. فعالیت به صورت نیروی فریلنسر
  2. راه‌‌اندازی کسب‌وکار
  3. استخدام در شرکت‌های مرتبط

فعالیت به عنوان نیروی فریلنسر

بسیاری از تدوینگرها علاقمندند که بتوانند از مجموعه‌ها و شرکت‌های مختلف پروژه بگیرند و با آن‌ها همکاری کنند، به همین دلیل فعالیت به صورت فریلنسری را انتخاب می‌کنند. معمولا نیروهای فریلنسر نیازی به حضور در محل کار ندارند و به شکل دورکاری وظایف خود را انجام می‌دهد. درآمد تدوینگرهای فریلنسر متفاوت است و به مهارت، سابقه کار و میزان پروژه‌هایشان بستگی دارد.

راه‌اندازی کسب‌وکار

شرکت‌های زیادی وجود دارند که نیازمند کار تدوین هستند، اما ترجیح می‌دهند به صورت مستقیم نیروی تدوینگر استخدام نکنند. شما می‌توانید با راه‌اندازی کسب‌وکار شخصی خود، اقدام به جذب افراد ماهر و متخصص کنید و پروژه‌های شرکت‌های مختلف را با حجم بیشتر و زمان کمتر انجام دهید. راه‌اندازی شرکت سرعت انجام کار و درآمد شما را بالا می‌برد، اما چالش‌های خاص خودش را نیز به همراه دارد.

انتخاب نیروهای حرفه‌ای یکی از اصلی‌ترین چالش‌های راه‌اندازی شرکت است. شما به نیروهایی احتیاج دارید که در کار خود توانمند باشند و بتوانند وظایف‌شان را در زمان مقرر انجام دهند. راه‌اندازی کسب‌وکار ریسک‌های زیادی نیز دارد، شما باید مهارت‌های مدیریتی را برای اداره شرکت خود یاد بگیرید.

استخدام در شرکت‌های مرتبط

اگر شرایط کاری فریلنسری را مناسب خود نمی‌دانید و نمی‌خواهید متحمل ریسک راه‌اندازی کسب‌وکار شخصی شوید، بهتر است که به سراغ استخدام در شرکت‌های مرتبط بروید.

این شرکت‌ها به تدوینگر احتیاج دارند:

  • شرکت‌های تولید انیمیشن
  • شبکه‌های تلویزیونی
  • شرکت‌های پست پروداکشن
  • شرکت‌ها و آژانس‌های فعال در بازاریابی و تبلیغات
  • شرکت‌های توسعه بازی
  • مجله‌های آنلاین در موضوعات مختلف
  • شرکت‌های فیلم‌سازی

درآمد تدوینگری چقدر است؟

درآمد تدوینگری در سال 1402 برای نیروهای تازه‌کار به طور متوسط معادل 12 میلیون تومان بوده است. متوسط رقم دریافتی برای نیروهای متخصص و باسابقه در همین سال به 16 میلیون تومان در ماه می‌رسد.

آیا کسب درآمد دلاری از طریق تدوینگری امکان‌پذیر است؟

سایت‌های معتبری وجود دارند که در آن‌ها پروژه‌های مختلف نیازمند تدوین قرار می‌گیرد. شما می‌توانید به عنوان یک نیروی فریلنسر با انجام این پروژه‌ها درآمد دلاری کسب کنید. اگر تصمیم به مهاجرت دارید مراجعه به چنین سایت‌هایی به شما توصیه می‌شود، زیرا با انجام این پروژه‌ها می‌توانید رزومه بهتری برای خودتان بسازید و نظر کارفرمایان خارجی را جلب کنید.

معمولا کانال‌های یوتیوب پرطرفدار نیز به دنبال تدوینگر می‌گردند، زیرا به خاطر داشتن مخاطب بالا درآمد قابل توجهی دارند و می‌خواهند ویدئوهایشان کیفیت بالاتری داشته باشد. به طور متوسط درآمد تدوینگر یوتیوب نسبت به دیگر ادیتورهای فریلنسر بالاست.

عوامل موثر بر درآمد تدوینگر در ایران

درآمد تدوینگری به عوامل مختلفی بستگی دارد. مهم‌ترین عامل برای درآمد، انتخاب مسیر شغلی است. این‌که شما بخواهید نیروی فریلنسر باشید، شرکت خودتان را راه بیاندازید یا به عنوان کارمند تدوینگر استخدام شوید بر روی درآمدتان اثر می‌گذارد. نیروهای فریلنسر به طور کلی درآمد کمتری از کارمندان تدوینگری دارند.

تجربه کاری عامل دیگری است که بر درآمد شما اثر می‌گذارد. به هر میزان که سابقه کاری بیشتری داشته باشید درآمدتان نیز بیشتر خواهد بود.

رزومه‌نویسی صحیح از دیگر عوامل موثر بر درآمد شما به عنوان یک تدوینگر است. سعی کنید در رزومه خودتان، بهترین نمونه کارها را بیاورید، سبک کاری خاص خود را نمایش دهید و توجه داشته باشید که در رزومه‌تان غلط‌های املایی و نگارشی وجود نداشته باشد.

چالش‌ها و مشکلات شغل تدوینگری

شغل تدوینگری مشکلات و چالش‌های ویژه‌ای دارد. بیشتر کارشناسان تدوین، نیروهای فریلنسر هستند و درآمد ثابتی ندارند. کار تدوینگری نیازمند صبر، دقت و حوصله بالایی است و گاهی‌اوقات می‌تواند خسته‌کننده باشد. رقابتی‌ بودن یکی ‌دیگر از چالش‌های این شغل است و می‌تواند استرس و نگرانی زیادی برای شما به همراه داشته باشد.

نتیجه‌گیری

در این مقاله به صورت مختصر با شغل تدوین گر آشنا شدید. در ادامه گفته شد که درآمد ادیتور نسبت به بسیاری از مشاغل دیگر بالاست اما برای آن‌که به درآمد ایده‌آل‌تان برسید باید با صبر و حوصله، کار کردن با نرم‌افزارهای مختلف را یاد بگیرید و مهارت‌های خود را تقویت کنید. پس از آن نیز چشم‌انداز، چالش‌ها، مشکلات و وضعیت بازار کار این شغل مورد بررسی قرار گرفت.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا