با ۳۰۰ میلیون چه کاری میشه راه انداخت؟
با 300 میلیون تومان مسلما می توان کارهای مختلفی انجام داد و سودآوری خوبی از آن انتظار داشت، اما کدام مسیر می توان بیشترین سودآوری را برای ما داشته باشد؟ راه اندازی یک شغل، سرمایه گذاری در بازارهای مختلف و یا شراکت در یک کسب و کار از جمله موقعیت هایی است که می توان با این حجم از سرمایه گذاری از ان ها استفاده کرد.
ما در این مقاله می خواهیم بهترین مسیر برای کسب بیشترین سود را از یک سرمایه 300 میلیون تومانی داشته باشیم. در کلام ساده تر هر کدام از این مسیرها و موقعیت ها می تواند سود آوری خاصی برای ما داشته باشد. ما به دنبال این هستیم که بدانیم سودآور تریین و کم ریسک ترین مسیر بین آن ها کدام است. با بررسی هر کدام از این موقعیت ها به صورت جداگانه می توان به این پرسش پاسخ داد.
راه اندازی یک کسب و کار با با 300 میلیون تومان
با سیصد میلیون می توان کارکردهای مختلفی انجام داد که از جمله آن می توان به راه اندازی یک کسب و کار کوچک یا متوسط اشاره کرد. کسب و کارهای مختلف خانگی، تولیدی های کوچک و کارهای خدماتی از جمله موقعیت های شغلی است که می توان با این حجم از سرمایه شروع کرد.
مسئله ای که وجود دارد این است که در مسیر ایجاد کسب و کار موانع مختلفی وجود دارد و می تواند تا حدودی زمان بر باشد. به طور مثال برای راه اندازی هر کسب و کار به صورت قانونی نیاز است که مجوزهای قانونی دریافت شود. پروسه دریافت این مجوزها می تواند تا حدودی اذیت کننده و طولانی باشد.
از طرف دیگر هر کسب و کار بعد از راه اندازی نیاز به دوره ای برای رسیدن به سود دارد. در کلام ساده تر زمانی لازم است که کسب و کار از حالت هزینه و زیان اولیه خارج شود و شروع به سوددهی کند. همچنین باید در نظر داشته باشید که درصدی از سرمایه اولیه (300 میلیون تومان) صرف تهیه نیازهایی اولیه کسب و کار می شود. به طور مثال برای راه اندازی یک کسب و کار تولیدی خانگی شما باید مواد اولیه، لوازم مورد نیاز و … را تهیه کنید. بنابراین سرمایه در گردش که قرار است در کسب و کار ایجاد شود مسلما کمتر از سیصد میلیون تومان است.
ریسک مهمی که راه اندازی یک کسب و کار دارد این است که شما در همان ابتدای کار نمی توانید بازار مناسبی برای خود ایجاد کنید. بنابراین شما باید دوره ای را در نظر داشته باشید که بتوانید برای پیدا کردن سرمایه گذار، بازار مناسب و ایجاد مشتری تحمل کنید. در کلام ساده تر در این دوره شما باید از سرمایه در گردش خودتان برای تامین نیاز های مالی استفاده کنید.
همچنین با توجه به قوانین موجود و سخت گیری هایی که در حوزه کسب و کار وجود دارد عملا نمی توان این انتظار را داشته باشید که هر کسب و کار بتواند به سادگی شروع به فعالیت کند و به کار خود ادامه دهد. واردات یک محصول ساده با هزینه ای ارزان می تواند ده ها تولیدی را به نابودی بکشاند. این واقعیت و ریسک مهمی است که در حوزه کسب و کار وجود دارد.
شراکت با 300 میلیون تومان
با 300 میلیون تومان به جز راه اندازی کسب و کار می توان در یک کسب و کار شراکت کرد. بسیاری از شرکت ها و کسب و کارها برای تامین نیازهای مالی خود به دنبال جذب سرمایه گذار و شریک تجاری هستند. در این مسیر شما به عنوان یک سرمایه گذار به اندازه سرمایه ای که در اختیار دارید می توانید درصدی از سهام یک شرکت یا کسب و کار را تصاحب کنید.
بر اساس میزان سهامی که در اختیار خواهید داشت شما به عنوان مالک و شریک شناخته شده و در تمامی سود و زیان های شرکت شریک خواهید بود. بنابراین اگر کسب و کاری که برای شراکت انتخاب کرده باشید یک کسب و کار موفق باشد می توانید از سود خوبی برخوردار شوید.
فرض کنید شما به عنوان یک شریک تجاری در شرکتی مانند دی جی کالا حضور داشته باشید. مسلما این شراکت می تواند کارکرد خوبی برای شما داشته باشد و سودآوری نسبتا بالایی ایجاد کند. اما مسئله ای که وجود دارد این است که اولا پیدا کردن یک کسب و کار موفق که نیاز به شریک مالی داشته باشد کار چندان ساده ای نیست و دوما این که شما باید در نظر داشته باشید که روی دیگر شراکت می تواند زیان باشد.
نکته بعدی که در خصوص این مسیر وجود دارد این است که معمولا تقسیم سود در شراکت های این چنینی به صورت دوره ای و سالانه انجام می شود. از این رو شما برای کسب سود و ایجاد یک درآمد باید برای یک سال صبر کنید. از طرف دیگر معمولا در این روش میزان نقد شوندگی بسیار پایین است، یعنی شما نمی توانید سهام خود را همان لحظه ای که می خواهید به فروش برسانید و تبدیل به نقد کنید. این مهم ترین عیب این روش برای استفاده از حجم پول سیصد میلیون تومانی است.
حضور در بازار سرمایه ای بورس
با 300 میلیون تومان می توان به راحتی سبد سرمایه گذاری در بازار بورس ایجاد کرد. بازار بورس عملا امکان شراکت در کسب و کارها و شرکت های مختلف را ایجاد می کند، با این تفاوت که شما می توانید ساده تر و سریع تر شرکت های مختلف را مورد بررسی قرار دهید و سهام آن ها را در بازار خریداری کنید.
نکته مثبت این روش این است که شما می توانید با نگهداری سهام و برقراری شراکت از سود سهام به شکل دوره ای بهره مند شوید و یا این که سهام خود را با افزایش قیمت به فروش برسانید. بنابراین دو نوع سود آوری در این مسیر وجود دارد و شما می توانید بر اساس میزان سرمایه و سبد سرمایه گذاری که ایجاد کرده اید از هر کدام از این مسیرها استفاده کنید.
اما باید در نظر داشته باشید که بازار بورس و سهام یک بازار سرمایه گذاری پر نوسان محسوب می شود. یعنی این امکان وجود دارد که سرمایه شما نه تنها افزایش پیدا نکند بلکه با کاهش مواجه شود. همچنین با توجه به قوانین مختلفی که در خصوص بازار سرمایه گذاری بورس وجود دارد شما با موانع مختلفی در سرمایه گذاری و برداشت سرمایه خواهید داشت.
از این رو حضور در این بازار نیاز به داشتن اطلاعات و دانش کافی است. بنابراین شما باید بدانید که در این بازار به چه شکلی حضور پیدا کنید و سراغ کدام سهام بروید.
استفاده از بازارهای سرمایه ای دلار و طلا
300 میلیون تومان به اندازه ای سرمایه مناسبی است که شما می توانید فعالیت موثری در بازار سرمایه ای مهمی مانند بازار طلا و ارز داشته باشید. اما نکته ای که در این خصوص باید به آن توجه کنید این است که این بازار عملا بسیار پر نوسان است و هیچ عاملی نمی تواند مانع از سود یا زیان شما شود.
همچنین باید در نظر داشته باشید که بازاری مانند بازار طلا و دلار تحت ریسک های سیستماتیک مختلفی قرار دارد که عملا سرمایه گذار اختیاری در این خصوص نخواهد داشت. از این رو شما اگر بخواهید وارد این بازار شوید باید بدانید که نوسان ها و ریسک های موجود در این بازار به اندازه ای است که می تواند سرمایه شما را چند برابر بیشتر یا حتی کمتر کند.
اطلاع از وضعیت سرمایه گذاری و شناخت وضعیت اقتصاد کلان از مهم ترین پیش نیازهایی است که شما باید در این بازار به آن ها مسلط باشید. از این رو عملا می توان گفت که داشتن سرمایه ای به اندازه سیصد میلیون تومن نیز به تنهایی کافی نیست. چرا که بازاری مانند بازار طلا زمانی سودآوری واقعی خود را نشان می دهد که شما بتوانید در موقعیت های مناسب اقدام به خرید و فروش کنید.
خرید و نگهداری طلا و ارز در طول زمان سودآوری چندان زیادی ندارد و سود اصلی در این بازار شناسایی موقعیت های درست خرید و فروش است. از این رو لازم است که بدانیم چه زمانی خرید و چه زمانی اقدام به فروش کنیم. این را می توان مهمترین سختی سرمایه گذاری در این مسیر دانست.
سپرده های بانکی و صندوق های درآمد ثابت
کسانی که ریسک پذیری کمتری دارند و نمی توانند نوسانات مختلف بازار را تحمل کنند و یا این که دانش کافی برای حضور در بازارهای مختلف مالی و سرمایه ای را ندارند مسلما دوست دارند سراغ موقعیت هایی مانند سپرده های بانکی و یا صندوق هایی با درآمد ثابت بروند.
این دست از موقعیت ها با وجود این که ریسک کمتری دارند اما باید قبول کرد که سودآوری کمتری نیز به همراه دارد. با توجه به درصد افزایش تورم عملا می توان گفت که حضور در این موقعیت به صورت بلند مدت (بیش از یک سال) می تواند باعث کاهش ارزش سرمایه شما شود.
در کلام ساده تر با وجود این که حضور شما با ۳۰۰ میلیون تومن در این موقعیت می تواند سودآور باشد اما این سود به اندازه ای نیست که بتواند ارزش سرمایه شما را بر اساس درصد تورم حفظ کند. این مسئله را می توان مهمترین عیب این مسیر و موقعیت سرمایه گذاری دانست.
استفاده از روش هیبریدی با تشکیل سبد سرمایه گذاری
یکی از مهم ترین و بهترین سرمایه گذاری که سرمایه گذاران حرفه ای برای استفاده منطقی از چنین سرمایه هایی در موقعیت های مختلف اقتصادی بهره می گیرند، ایجاد یک سبد سرمایه گذاری است.
در واقع مسئله مهمی که شما در خصوص سرمایه ای به اندازه 300 میلیون تومان باید در نظر داشته باشید این است که بتوانید ریسک ورود این سرمایه به موقعیت های مختلف اقتصادی را کاهش دهید و در حد منطقی حفظ کنید. در عین حال شما به عنوان سرمایه گذار باید بتوانید موقعیت هایی را ایجاد کنید که سودآوری خوبی برای شما داشته باشد. از این رو سرمایه گذاران برای ایجاد تناسب میان سود و ریسک از روش هیبریدی یا ایجاد سبد سرمایه گذاری بهره می برند.
یک سبد سرمایه گذاری معمولا متشکل از موقعیت های سرمایه گذاری و اقتصادی مختلف است که در مجموع می تواند ریسک متعادل و سود خوبی ایجاد نماید. به طور مثال سرمایه گذار با 30 درصد از سرمایه خود وارد موقعیت پر ریسک می شود و برای کنترل این ریسک نیاز است که 60 درصد دیگر سرمایه خود را در موقعیتی با ریسک کم و سد متناسب قرار دهد. بدین ترتیب شرایط برای ایجاد سودآوری به شکل منطقی با ریسک پایین ایجاد می شود.
همچنین نکته ای که در خصوص ایجاد سبد های سرمایه گذاری وجود دارد این است که در این روش می توان درصد کمی از سرمایه را به شکل آزاد حفظ کرد تا در صورت نیاز و ایجاد موقعیت جذاب سرمایه گذاری امکان ورود به موقع به آن وجود داشته باشد.
یکی از مهم ترین ابزارهایی که در این روش می تواند باعث تعدیل ریسک سبد سرمایه گذاری شود، استفاده از مسیر کرادفاندینگ یا همان سیستم تامین مالی جمعی است. در ادامه سعی می کنیم این ابزار را بیشتر معرفی کنیم و آن را بهتر بشناسیم.
کرادفاندینگ، مسیری امن با سود مناسب
کرادفاندینگ یکی از ابزارهایی است که به تازگی در دنیای اقتصاد معرفی شده است. در این روش تجمیع سرمایه، سرمایه گذاران مختلف می تواند نیاز مالی یک شرکت یا کسب و کار را تامین کند. به طور مثال اگر شرکتی نیاز به ده میلیارد تومان سرمایه داشته باشد، این سرمایه می تواند توسط ده ها و صد ها سرمایه گذار با سرمایه های مختلف تامین شود.
به نوعی در این روش مجموع سرمایه گذاران نقش بانک را ایفا می کنند و شرکت پذیرنده سرمایه نیز متعهد می شود در دوره ای مشخص نسبت به بازپرداخت اصل سرمایه اقدام کند. همچنین سرمایه گذار می تواند از سود تعیین شده در طرح توجیهی و اقتصادی (غالبا بیش از درصد تورم سالانه) بهره مند شود.
به نوعی می توان گفت که کرادفاندینگ نوعی روش کم ریسک (حذف ریسک از بین رفتن سرمایه) با سود منطقی و مناسب است که می تواند ارزش سرمایه گذاری را حفظ کند. این روش به اندازه ای جذاب است که سرمایه گذاران معمولا درصدی از سبد سرمایه گذاری خود را برای تعدیل ریسک به این موقعیت اختصاص می دهند. جالب است بدانید که در ایران نیز این مسیر توسط پلتفرم دونگی معرفی و اجرا شده است.
دونگی، پلتفرمی امن برای استفاده از کرادفاندینگ
دونگی پلتفرمی کاملا بومی و زیر نظر سازمان های ناظر است که سرمایه گذاران می توانند با حداقل یک میلیون تومان در طرح های مختلف ارائه شده سرمایه گذاری کنند. این سرمایه گذاری دارای ضمانت بازگشت اصل سرمایه در دوره سرمایه گذاری (دو تا دوازده ماهه) است و می تواند سودی بیش از درصد تورم سالانه (بیش از 40 تا 45 درصد) برای سرمایه گذاران داشته باشد.
از طرف دیگر دونگی طرح هایی را ارائه کرده است که علاوه بر اصل سرمایه می تواند سود توافق شده را نیز تضمین کند. بنابراین عملا ریسک کاهش میزان و ارزش سرمایه در این نوع سرمایه گذاری از بین می رود.
نکته جالب توجه این است که سرمایه گذاران می توانند بدون پرداخت سود و کارمزد نسبت به انجام سرمایه گذاری با هر حجم از سرمایه (مانند 300 میلیون تومان) اقدام کنند. بنابراین در کنار تمام موقعیت های گفته شده بهتر است نگاهی هم به طرح های دونگی بیاندازید.
سوالات متداول
با 300 میلیون تومان چه کارهایی می توان انجام داد؟
به طور کلی این حجم از سرمایه می تواند شما را در مسیرهای مختلف اقتصادی از جمله راه اندازی یا شراکت در کسب و کار، سرمایه گذاری و … قرار دهد. این شما هستید که باید بدانید بهترین مسیر و سودآور ترین آن ها کدام است.
با کدام روش می توان ریسک سرمایه گذاری با حجم 300 میلیون تومنی را کاهش داد؟
روش های مختلفی از جمله تشکیل یک سبد سرمایه گذاری می تواند ریسک سرمایه گذاری و استفاده از این حجم سرمایه را کاهش دهد. شما می توانید با استفاده از طرح های ارائه شده در پلتفرم دونگی در سبد سرمایه گذاری خود این ریسک را کاهش دهید.