خواص خرما مضافتی

آفتاب‌‌نیوز :

خرما مضافتی یکی از محبوب‌ترین انواع خرما در ایران است که بیشتر ما آن را در ماه رمضان یا سر سفره‌های نذری می‌بینیم. ظاهر زیبا و طعم خوب این خرما باعث شده که برای سفره‌های نذری از آن استفاده شود. سوال اینجاست که آیا این محصول علاوه بر طعم و ظاهر خوب، از نظر فواید و خواص هم از خرما‌های دیگر بهتر است؟ قطعاً بله! برای آشنایی با خواص خرما مضافتی، تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

خرما مضافتی چیست؟

خرما مضافتی یکی از انواع خرما‌های باکیفیت و صادراتی در کشور ماست که به حدود ۵۰ کشور دیگر صادر می‌شود. این خرما سیاه رنگ بوده و پوست صاف و براق آن، به راحتی جدا می‌شود. طعم خوب و ظاهر مجلسی این محصول باعث شده که خیلی از افراد، متقاضی خرید خرما مضافتی باشند.

این نوع خرما را با نام خرمای بم یا رطب بم هم می‌شناسند؛ چرا که خاستگاه اصلی آن به استان کرمان و شهر بم باز می‌گردد. رطب مضافتی از خواص بی‌شماری برخوردار بوده و برای درمان طبیعی بسیاری از بیماری‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. این خرما به دلیل طعم خوشمزه‌ای که دارد، به پرفروش‌ترین نوع خرما در کشور تبدیل شده است.

جدول ارزش غذایی خرما مضافتی

برای اینکه بهتر بتوانید خواص رطب مضافتی را درک کنید، در اینجا جدول ارزش غذایی هر ۱۰۰ گرم از این محصول را برایتان آماده کرده‌ایم:

کالری

۳۰۳.۲۶ کیلوکالری

کربوهیدرات

۷۰.۷ گرم

پروتئین

۱.۶۸ گرم

فیبر

۱.۲۹ گرم

قند

۶۶.۵۲ گرم

آهن

۰.۶ میلی‌گرم

پتاسیم

۱.۳۵ گرم

ویژگی‌های خرما مضافتی

خرمای مضافتی ظاهری بیضی شکل داشته و بافت آن بسیار نرم است. این خرما چیزی بین ۱۲ الی ۲۲ گرم وزن داشته و طول آن هم حدود ۳ الی ۴.۵ میلی‌متر خواهد بود. خرما مضافتی جزو خرما‌های مرطوب با شیره زیاد است.

حدود ۹۵ درصد از این نوع خرما را گوشت آن تشکیل داده و ۵ درصد دیگر، هسته خرما است که برعکس انواع دیگر، به راحتی جدا می‌شود و به گوشت آن نمی‌چسبد. این محصول اگر سه دوره از رشد خود را طی کرده باشد به نام رطب شناخته شده و اگر چهار دوره رشد آن کامل شود، به آن خرما می‌گویند.

طبع خرما مضافتی

خواص خرما مضافتی

برای اینکه از خواص خرما مضافتی بهره‌مند شوید و با مصرف این محصول مشکلی برایتان پیش نیاید، باید از طبع آن نیز آگاه باشید. این محصول از طبعی گرم و مرطوب برخوردار است؛ به همین دلیل می‌تواند بهترین گزینه برای سرو کردن در کنار غذا‌هایی با طبع سرد، مانند عدس پلو باشد.

افرادی که طبع بسیار گرمی دارند، ممکن است بعد از مصرف این نوع خرما با مشکلاتی مواجه شوند. البته جای نگرانی چندانی وجود ندارد؛ چرا که می‌توان با مصرف مصلح‌های این محصول، طبع آن را متعادل کرد. موادی مثل گلاب و بادام درختی، بهترین مصلح‌های این محصول هستند.

خواص رطب مضافتی

رطب مضافتی خواص زیادی برای سلامتی بدن انسان‌ها دارد که تمام آن‌ها از نظر پزشکی ثابت شده‌اند. این خرما حاوی مقادیر بالایی از فیبر، املاح معدنی، پتاسیم و ویتامین‌های مختلف است. در اینجا برخی از مهم‌ترین خواص خرما مضافتی را به شما معرفی می‌کنیم.

  • این خرما به دلیل داشتن منیزیم، باعث استحکام استخوان‌ها می‌شود.
  • جایگزین کردن این خرما به جای قند و مصرف آن خطر ابتلا به دیابت را کمتر خواهد کرد.
  • این محصول انرژی مورد نیاز بدن را تامین می‌کند.
  • باعث سلامت قلب و عروق و جلوگیری از بیماری‌های قلبی می‌شود.‌
  • می‌تواند با کاهش سطح استرس و اضطراب در شما، به تسکین سردرد‌های عصبی و میگرنی کمک کند.
  • خواص ضد استرس و آرامش‌بخش این محصول، برای کنترل سطح فشار خون هم مفید است.
  • مصرف مداوم این نوع خرما ابتلا به انواع سرطان را کاهش می‌دهد.
  • باعث تقویت حافظه شده و ابتلا به آلزایمر را به تعویق می‌اندازد.
  • این نوع خرما از خواص خونسازی هم برخوردار بوده و برای بیماران مبتلا به کم خونی مفید است.
  • فیبر موجود در این محصول به تقویت روده کمک کرده و باعث جلوگیری از مشکلاتی مانند یبوست خواهد شد.
  • مصرف مداوم خرما مضافتی می‌تواند با تقویت سیستم ایمنی بدن، به جلوگیری از بسیاری بیماری‌های مختلف کمک کند.
  • این محصول برای کودکان هم یک میان وعده بی‎نظیر است و به رشد بهتر قدی و عضلانی آن‌ها کمک خواهد کرد.

خواص رطب مضافتی به همین موارد محدود نمی‎شود و این محصول می‌تواند برای سلامت کلی بدن شما بسیار مفید باشد، اما این نکته را هم فراموش نکنید که افراط کردن در هیچ چیزی درست نیست و نباید روزانه بیشتر از سه یا چهار عدد از این نوع خرما را مصرف کنید.

انواع خرما مضافتی

منظور از انواع این محصول، خرما‌هایی هستند که در هر شهر تولید می‌شوند. در واقع رقم‌های مختلف این خرما که در هر منطقه به تولید می‌رسند، با نام همان منطقه در بازار عرضه خواهند شد. رایج‌ترین و معروف‌ترین نوع آن هم، خرما مضافتی بم است. سایر انواع خرما مضافتی عبارتند از:

  • خرما مضافتی سراوان
  • خرما مضافتی سیب و سوران
  • خرما مضافتی ایرانشهر
  • خرما مضافتی ریگان
  • خرما مضافتی جیرفت
  • خرما مضافتی نرماشیر

نحوه تشخیص خرما مضافتی باکیفیت

برای خرید خرمای مضافتی مرغوب و باکیفیت، باید به میزان شهد و شیره آن توجه کنید. به این صورت که هر چقدر شیره آن بیشتر بود، مرغوبیت محصول هم بیشتر است. توصیه می‌کنیم در زمان خرید، بسته‌هایی را بردارید که به نظر می‌رسد وزن سنگین‌تری دارند؛ چرا که هرچقدر شیره خرما بیشتر باشد، وزن آن هم بیشتر خواهد شد.

نگهداری خرما مضافتی

خواص خرما مضافتی

همانطور که در بخش‌های قبلی اشاره کردیم، این نوع خرما از رطوبت بالایی برخوردار بوده و جزو خشکبار به شمار نمی‌رود. از همین رو شما باید آن را در محیطی خشک و خنک و با دمایی بین -۵ تا +۵ درجه سانتی‌گراد نگهداری کنید.

دقت داشته باشید که رطوبت یا تابش مستقیم نور خورشید، باعث خراب شدن این نوع خرما خواهد شد. بهتر است آن را در ظروف کوچک دربسته قرار داده و داخل یخچال نگهداری کنید.

سخن آخر

در این مطلب سعی کردیم شما را با خواص خرما مضافتی آشنا کرده و در مورد ویژگی‌های این محصول با شما صحبت کنیم. همانطور که متوجه شدید، این خرما از کیفیت بسیار بالایی برخوردار بوده و جزو خوش‌طعم‌ترین خرما‌ها در کشور است.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا