چطور با وجود زمینه چاقی، به کاهش وزن دست یابیم

یک تحقیق تازه از دانشگاه مادرید، به‌طور علمی تایید کرده است که صرف غذا به‌طور دیرهنگام با افزایش ۲.۲ درصدی وزن بدن ارتباط دارد و در عوض، تغذیه در ساعات ابتدایی روز می‌تواند تأثیرات منفی ژن‌های چاقی را کاهش دهد.

محققان از دانشگاه کمپلوتنسه مادرید در یک مطالعه جامع که نتایج آن در revista معتبر Obesity/ چاقی به چاپ رسیده، رابطه‌ای معنادار بین زمان وعده‌های غذایی و تأثیرات ژن‌های مرتبط با چاقی شناسایی کردند. این پژوهش با شرکت هزار و ۱۹۵ بزرگسال مبتلا به چاقی یا اضافه‌وزن (با میانگین سنی ۴۱ سال) که ۸۰ درصد آن‌ها را زنان تشکیل می‌دادند، در شش کلینیک تخصصی در اسپانیا انجام شده است.

نتایج این تحقیق بیانگر این است که زمان صرف غذا بر وزن بدن تأثیر مستقیم دارد و هر یک ساعت تأخیر در زمان متوسط وعده‌های غذایی (فاصله میان اولین و آخرین وعده غذایی روزانه) با افزایش ۰.۹۵۲ واحدی در شاخص توده بدنی (BMI) و افزایش ۲.۲ درصدی وزن بدن پس از گذشت ۱۲ سال تحت نظارت مرتبط است. در میان افرادی که بالاترین استعداد ژنتیکی چاقی را دارند، هر ساعت تأخیر در زمان غذا خوردن به افزایشی معادل ۲.۲۱ واحد در شاخص توده بدنی می‌انجامد.

چرا زمان غذا خوردن اهمیت دارد؟
دلیل آن به ساعت زیستی بدن (circadian rhythms) مرتبط است: غذا به‌عنوان یک هماهنگ‌کننده بیولوژیکی (Zeitgeber) عمل می‌کند و زمانبندی مصرف غذا، ریتم کار اندام‌های متابولیک همچون کبد، پانکراس و بافت چربی را تنظیم می‌سازد.

صرف غذا در زمان‌های تأخیر، موجب اختلال در هارمونی ساعت مرکزی بدن (که به نور وابسته است) و ساعت اندام‌های گوارشی می‌شود و این عدم تناسب، باعث افزایش ذخیره چربی در بدن و ناتوانی در کاهش وزن پایدار خواهد شد.

پژوهش حاضر نشان می‌دهد که خوردن غذا در ساعات اولیه روز، به‌ویژه برای افرادی با استعداد ژنتیکی چاقی، می‌تواند یک استراتژی مؤثر در جهت کاهش وزن با دوام باشد.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا