شکایت و گلایه یک پزشک درباره تجویز چند داروی بسیار مهم/ سرچ بیماران چطور دردسر می‌شود؟

پونه شیرازی: قرص لیتیوم در حوزه روانپزشکی بسیار پرکاربرد است و بسیاری از کسانی که بیماری روان دارند یا بستگان‌شان درگیر این دست بیماری‌ها هستند با این دارو آشنا هستند.
درست است که لیتیوم با بازگرداندن تعادل برخی مواد طبیعی در مغز، خلق و خو را تثبیت می‌کند و برای درمان اختلال دوقطبی استفاده می‌شود. 

اما قرص لیتیم با تغییر ترشح مواد شیمیایی مانند دوپامین یا سروتونین در مغز کار می‌کند و می‌تواند به کاهش عوارض افسردگی فصلی و اختلالات دوران قاعدگی و نیز کنترل و پیشگیری از افکارخودکشی کمک کند و صرفا به بیماران مبتلا به اختلال دوقطبی تحویز نمی‌شود.

اما بسیاری افراد و حتی برخی متخصصان نیز نسبت به موارد دیگر تجویز این دارو بی ‌توجه‌اند یا از آن آگاهی ندارند.چنین برداشت‌های اشتباهی نسبت به موارد تجویز داروهای حوزه روانپزشکی صرفا مانع از پذیرش درمان درست و به موقع برای بیماران دچار اختلالات روان می‌شود که به‌ نوبه خود بسیار خطرناک است.
دکتر علی نیک جو، روان‌پزشک و روانکاو خطاب به برخی همکاران پزشک، داروساز و عموم مردم با اشاره به برداشت‌های اشتباهی که نسبت به تجویز داروی لیتیوم وجود دارد، می‌گوید: تجویز این دارو به این معنا نیست که تشخیص دو قطبی برای بیمار گذاشته شده است بلکه در بسیاری موارد، لیتیوم تجویز می‌شود برای اینکه از عوارض فصلی افسردگی یا عوارض دوران قاعدگی جلوگیری شود یا جلوی افکار خودکشی  گرفته شود. 

وی تاکید می‌کند: در بسیاری موارد تجویز و مصرف داروهای شناخته‌شده روانپزشکی به معنای تشخیص‌های عمده‌ای که در افکار عمومی مطرح می شود،نیست.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا