پاسخهای علمی معتبر به یک اعتقاد؛ آیا مصرف حبوبات موجب افزایش فشار خون میشود؟

دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در واکنش به نظریه نادرست مبنی بر اینکه مصرف حبوبات میتواند منجر به افزایش فشار خون شود، اعلام کرده است: حبوبات به عنوان منبعی غنی از فیبر، پروتئین و مواد معدنی مفید، نهتنها فشار خون را افزایش نمیدهند، بلکه در کنترل و کاهش آن نیز مؤثر هستند.
براساس گزارش بهداشت نیوز و به نقل از وبدا، دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پاسخ به این پرسش که آیا مصرف حبوبات فشار خون را بالا میبرد، اظهار داشته است: بیشتر انواع حبوبات که برای خوراک انسان به کار میروند، بین 15 تا 25 درصد وزن خشک خود را به صورت پروتئین ارائه میدهند. این مقدار تقریباً دو برابر پروتئین موجود در غلات و تقریباً یک سوم میزان پروتئین موجود در گوشت میباشد.
علاوه بر آن، حبوبات حاوی اجزای مهمی همچون کربوهیدراتها، نشاستههای مقاوم و فیبرهای غذایی هستند. افزایش مصرف حبوبات به عنوان یک غذای کامل با قیمتی معادل غلات، میتواند به افزایش جذب پروتئین و فیبر و همچنین تغییر نوع کربوهیدراتها منجر شود. بهعلاوه، فراکسیونهای غنی از پروتئین یا فیبر در حبوبات مانند سویا، میتوانند بهعنوان مکملی برای افزایش قابل توجه پروتئین یا فیبر دریافتی مورد استفاده قرار گیرند.
بنابراین، حبوبات بهعنوان منابعی فوقالعاده و غنی از فیبر شناخته شدهاند و استفاده از آنها بهخوبی میتواند به کاهش فشار خون بالا کمک کند. همچنین، وجود مواد معدنی مانند منیزیم، پتاسیم و کلسیم در حبوبات میتواند در کاهش اثرات منفی ناشی از سدیم بر فشار خون مؤثر بوده و منجر به کاهش آن شود.