ضرورت برخورد با آسیب‌های اجتماعی با نگاهی اجتماعی و مددکارانه

رییس سازمان بهزیستی کشور با تاکید بر ضرورت داشتن نگاهی مددکارانه به مسائل و آسیب‌های اجتماعی گفت: نگاه به آسیب‌های اجتماعی باید ساختاری باشد؛ همچنین باید به نهادی که قرار است با آسیب برخورد کند نیز نگاه اجتماعی بدهیم.

به گزارش ایسنا، سید جواد حسینی در مراسم روز ملی مددکاری اجتماعی، با تاکید بر ضرورت مددکاری اجتماعی در عصر و نسل جدید در دنیای متاورس افزود:  جامعه جهانی، امروز جامعه طوفانی، عمیق، مبهم و غافل‌گیر کننده است و اگر نگاه مددکاری حاکم نشود، اثرات نامطلوب بسیاری خواهد داشت.

وی در ادامه به وضعیت جامعه امروز اشاره کرد و گفت: ما در وضعیتی هستیم که جامعه‌مان حال خوبی ندارد و عدم تعادل‌های منطقه‌ای را تجربه می‌کند. جامعه مهاجرت‌های داخلی و خارجی بسیاری را تجربه می‌کند و این جابه‌جایی‌ها آثار بسیار زیان باری دارد بالاخص زمانی که مهاجرت اجباری باشد، تبعات بسیاری اعم از حاشیه‌نشینی، بی‌ثباتی، فقر، بی‌هویتی و … را در پی داشته است. فقر شاخص ۲۰ درصدی دارد. در حال تجربه نرخ‌های تورم بالای ۲۰ درصد هستیم. بسیاری اجاره‌نشین هستند و بسیاری از درآمد مردم، صرف اجاره می‌شود. مدل اضطراب، تضاد و کسالت فراگیر را شاهدیم؛ در این شرایط مددکاری اجتماعی ضروری است.

حسینی با تاکید بر اینکه نوع نگاه ما به حوزه آسیبها باید نگاه ساختاری باشد، نه آسیب‌شناسانه گفت: اگر ساختارهای جامعه و نهادهای اجتماعی کارکردی عمل نکنند و کژکارکرد داشت داشته باشند، آسیب است.

وی با طرح این پرسش که نهادهای فرهنگی چقدر توانسته‌اند ما را با هویت فرهنگی آشتی دهند و چقدر توانسته‌اند ما را از آن‌ها دور کنند؟ افزود: باید مسئله تضاد جدی شود و مداخله حرفه‌ای برای سعادت‌مند شدن جامعه انجام داد که بدون مددکاری اجتماعی امکان‌پذیر نیست.

وی در ادامه تصریح کرد: اصل اول نگاه به آسیب‌ها، ساختاری است و در گام دوم باید به نهادی که قرار است با آسیب برخورد کند نگاه اجتماعی بدهیم؛ این نهاد پلیس است و پلیس اجتماعی باید بر اجتماع پلیسی چیرگی پیدا کند، برای همین مددکاری شکل گرفت و گسترش گرفت؛ در همین رابطه در پلیس این رویکرد و معاونت اجتماعی شکل گرفت و مددکارها وارد کلانتری‌ها شدند. بعد از پلیس نگاه مددکاری وارد دستگاه قضایی شد، و جهت‌گیری‌ها تغییر کرد و مجازات جایگزین شکل گرفت، که اثرات اصلاحی بیشتری دارد. هیئت‌های حل اختلاف مطرح شد و مددکاران اجتماعی وارد دستگاه قضایی شدند. سپس این نگاه وارد زندان شد. زندان نهاد اجتماعی است که برای کارکردی مستقر می‌شود و کارکرد اصلاح دارد که اگر این کارکرد را نداشته باشد، دچار کژکارکرد است؛ باید مددکاری اجتماعی وارد زندان شود. به همین دلیل انجمن حمایت از خانواده زندانیان شکل گرفت.

او در ادامه اظهار کرد: ما بیش از ۲۰ هزار مددکار داریم. ما اگر بخواهیم به آسیب‌ها و جرائم، نگاه اجتماعی داشته باشیم، آن نگاهِ مددکاری اجتماعی است.
 

انتهای پیام

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا