شکر برای چه کودکانی شیرین نیست ؟

امروزه شکر عضو جدایی ناپذیر از خانواده غذایی افراد و بخصوص کودکان در سراسر جهان شده است و به علت شیرینی آن کودکان تمایل بیشتری به مصرف شکلات ها و مواد قندی دارند.

 

مصرف زیاد شکر موجب چه مشکلاتی در کودکان می شود

از آنجا که کودکان به شیرینی ها و خوراکی و نوشیدنی های شیرین توجه خاصی دارند، بدون آگاهی از عوارض آن همواره در قالب تغذیه روزانه محصولات مورد علاقه مصرف می کنند که این محصولات با طمع ها و بسته بندی های جذاب خود حاوی مقدار زیاد شکر هستند و به گفته پرشکان این مسئله با افزایش مصرف چند برابری شکر در کودکان گردیده است. این مصرف زیاد در کودکان قطعا باعث بروز عوارض مختلفی خواهد بود که یکی از آنها بروز اختلال کم‌ توجهی یا بیش فعالی (ADHD) در کودکان زیر 10 سال است.

این اختلال یکی از شایع ترین اختلالات عصبی رشدی در دوران کودکی است که مصرف شکر زیاد در کودکان و حتی نوزادان می تواند علت بروز آن باشد. معمولا این اختلال اولین بار در دوران کودکی تشخیص داده می شود و تا بزرگسالی ادامه می یابد. اما این مورد چگونه درمان می شود ؟ برای درمان می توانید به روانپزشک و روانشناسانی مراجعه کنید در این زمنیه تخصص دارند و در این مطلب از سایت خبری تیرداد نیوز به عنوان مرجعی معتبر، شما را با علائم و آسیب های این اختلال در کودکان آشنا و به معرفی پزشکان و متخصصین متبحر در این مورد خواهیم پرداخت.

شیطنت و بازی های پر سر و صدا و بالا بالا پریدن و جنبش زیاد در کودکان همگی بخش و روندی از بزرگ شدن و فرآیند رشد طبیعی در آنها است. رشد و یادگیری کودکان در سن کم آغاز می شود و با کنجکاوی های خود رفتاری نشان می دهند که انگار از کنترل خارج شده اند، اما این رفتار یک امر طبیعی و یک شیطنت ساده به حساب می آید و اصطلاحا به آن بیش فعالی می گویند. اختلال کم‌ توجهی یا بیش فعالی (ADHD) میلیون‌ ها کودک را در جهان تحت تاثیر خود قرار می‌ دهد.

شکر برای چه کودکانی شیرین نیست ؟

شایع ترین علائم بیش فعالی در کودکان

همانطوری که گفته شد بیش فعالی در کودکان یک اختلال رشدی عصبی است که می‌ تواند تا بزرگسالی فرد ادامه داشته باشد. این کودکان اغلب با مشکلاتی مانند عدم توجه کافی، رفتار های توام با بی دقتی و رفتار تکانه ای و در برخی موارد واکنش های بسیار به هر نوع تحریک محیط پیرامون همراه هستند. همین‌ عوامل سبب می شود که با ظاهر شدن این علائم در کودکان والدین برای اطلاع از نحوه برخورد و اصول نگهداری و آشنایی با روش ها و فرآیند درمان کودکان بیش‌ فعال خود دست بکار شوند.

کودکان مبتلا به ADHD که با نام کامل اختلال کم توجهی یا بیش فعالی شناخته می شوند، اغلب با ویژگی های مانند عملکرد ضغیف در مدرسه و آموزشگاه، خجالت، اعتماد به نفس پایین روبرو هستند. این علائم گاهی با افزایش سن کاهش پیدا کرده و بهبود می یابد. هر کودکی ممکن است بسیاری از علائم بیش فعالی را تجربه کند. لذا بهتر توصیه می شود برای تشخیص به موقع و پیشگیری از افزایش اختلال کودک خود را با مراجعه به روانپزشک و روانشناس متخصص و انجام تست های لازم توسط آنها مورد ارزیابی قرار دهید. ما در اینجا علاوه بر آشنایی شما با این علائم به معرفی دکتر افشین طیبی متخصص روانپزشک کودکان نیز می پردازیم که شما با مراجعه به ایشان می توانید بهترین روند درمانی را در مورد رفع اختلال کودکان خود دریافت کنید.

بیش فعالی در کودکان و نوزاد ها به طور کلی و بیشتر در نوجوانی تشخیص داده می شود و میانگین سنی تشخیص نسبی اختلال بیش فعالی در حد 7 تا 9 سال می باشد. همچنین کودکان بزرگتری هم هستند که دچار ADHD می شوند، اما اغلب پیش تر در زندگی خود علائم نسبتا واضحی را نشان داده اند.

سه نوع اصلی بیش فعالی در کودکان وجود دارد که عبارتند از :

نوع ترکیبی : این نوع رایج ترین نوع رفتار است که شامل بی توجهی و حواس پرتی هم می شود.

نوع تکانشی : این مورد نادرتریننوع این اختلال است و با رفار های تکانشی و بیش فعالی بدون خواس پرتی شناخته می شود.

نوع بی توجهی : این نوع اختلال از کم توجهی و حواس پرتی بدون بیش فعالی مشخص می گردد.

علائم کم توجهی با بیش فعالی در کودکان و نوجوانان ممکن است شبیه اختلالات پزشکی یا مشکلات رفتاری دیگر به نظر برسد.

حتما این نکته را در نظر داشته باشید که هر نوع شیطنت طبیعی در کودکان نشانه بیش فعالی نخواهد بود و این علائم ممکن است در کودکان و نوجوانان متفاوت باشد. از مهم ترین فاکتورهای کلیدی در تشخیص اختلال ADHD  تشخیص دقیق توسط ئزشک متخصص است و دیگر اینکه علائم باید به طور قابل توجهی در عملکرد عادی کودک و نوجوان در محیط هایی مانند خانه و مدرسه اختلال جدی ایجاد کند. برای تشخیص نوع اختلال بیش فعالی حتما همیشه با پزشک کودکتان مشورت کنید.

آیا مصرف شکر باعث بیش فعالی در کودکان می شود؟

همانطور که عنوان شد کودکی و مصرف شیرینی ارتباط تنگاتنگی باهم دارند. همین مسئله هم باعث ایجاد نگرانی در والدین می شود. در واقع این مفهوم که مصرف قند و شکر باعث بیش فعالی در کودک می شود بحثی کاملا جدی است که موجب نگرانی والدین شده است.

خواه یا ناخواه مواد خوراکی شیرین جزو محبوب  ترین تغذیه ها در بین کودکان سنین 4 تا 12 سال است، این مواد خوراکی مضرات مانند خرابی و پوسیدگی دندان و حتی مصرف زیاد موجب آسیب به سیستم عصبی کودک شود. مصرف شیرینی زیاد توسط کودکان و نوجوانان می تواند عامل بسیاری از مشکلات باشد، زیرا شکر در صورت مصرف زیاد، دشمن بدن انسان است و این موضوع برای کودکان هم صدق خواهد کرد و در این بخش بیشتر راجع به آن توضیح خواهیم داد.

نوزادان معمولا با طعم غذاهای شیرین به دنیا می آیند، بنابراین ما متوجه می شویم که چرا والدین از دادن آنها به کودکان خود لذت می برند. با این حال باید بدانیم که شکر سفید مضراتی بسیاری برای بزرگسالن و کودکان دارد که در آینده باعث بیماری های زیادی می شود.

تحقیقات نشان می دهد که تقریبا نیمی از کودکان 7 تا 8 ماهه قبلا نوعی دسر یا نوشیدنی شیرین مصرف کرده اند. اگرچه ممکن است فکر کنید کمی شکر ضرری ندارد، اما معرفی شیرینی‌ ها برای نوزادان به این زودی می‌ تواند سلیقه کودک شما را شکل دهد. با این حال شکر همچنان رایج ترین ماده ای است که در آشپزخانه های ما استفاده می شود زیرا طعم شگفت انگیزی که به غذاهای ما می دهد بسیار لذت بخش است.

برخی از کودکان به انواع قند و شکر های مصنوعی و طبیعی حساس هستند. اگر این کار امتحان کردید و به نظر می‌ رسد رفتار فرزندتان بعد از خوردن شکر تغییر می‌ کند، بهتر است آن را محدود کنید یا آن را با سایر مواد شیرین جایگزین کنید.

آیا مصرف شکر باعث بیش فعالی در کودکان می شود؟

باید و نباید های رژیم غذایی در کودکان بیش فعال

یکی دیگر از موارد با اهمیت در بیش فعالی کودکان داشتن تغذیه خوب و خوردن وعده غذایی های سالم و کم شکر است که بهتر است در میان وعده های از سبزیجات و میوه هم حتما استفاده شود. این کار از پرخوری کودکمان جلوگیری خواهد کرد و باعث می شود تا بیش فعالی یا نقص توجه در کودک کاهش یابد.

رژیم غذایی کودکان مبتلا به بیش فعالی باید حاوی مقادیر بالایی از ویتامین‌ ها مختلف و مواد معدنی و منیزیم و آهن و کلسیم باشد. به همین دلیل توصیه می‌شود کودکان بیش فعال از وعده های غذایی کامل و موتد غذایی سالم و منابع غنی مانند شیر و کشک استفاده کنند.

اختلال کم توجی یا بیش فعالی یا همان ADHD اختلالی است که زندگی کردن را برای هر شخصی چالش برانگیز می کند. این موضوع برای افرادی که جوان تر هستند به خصوص کودکان  که می تواند شرایط سخت و طاقت فرسایی را برای خانواده های به وجود آورد. عموما در چنین شرایطی والدین جدا از رعایت اصول تغذیه کودکان بیش فعال، باید به سراغ روش های درمانی مختلف مثل تراپی نیز بروند.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا