راهنمای تغذیه و مراقبت از کودکان دارای آلرژی فصلی در تابستان

فصل گرم تابستان به دلیل افزایش دما، فعالیت گردههای گیاهی و سایر عوامل محیطی، ممکن است موجب تشدید آلرژی در بسیاری از کودکان گردد. به نظر میرسد که در طب سنتی، این پدیده به خاطر غلبه حرارت و رطوبت نامناسب در بدن و ضعف در عملکرد کبد و طحال بروز میکند که این موضوع به نوبه خود منجر به بروز التهاب و حساسیت میشود.
نشانههای متداول آلرژی تابستانی در کودکان عبارتند از:
عطسههای مکرر و آبریزش بینی
خارش، قرمزی پوست و ظهور جوشهای کوچک
ورم و خارش در ناحیه چشم
سرفههای خشک و مشکلات تنفسی
بیقراری و اختلالات خواب
مواد غذایی مفید برای کاهش آلرژی و تقویت سیستم ایمنی عبارتند از:
دمنوشهایی نظیر بابونه و گل گاوزبان (با رقیقسازی و مشورت پزشک)
مصرف هندوانه، خیار و کاهو (به صورت تازه و با رعایت اعتدال)
مقدار کم عسل طبیعی (در صورت عدم واکنش آلرژیک به عسل)
میوههایی مانند انار، سیب و زرشک که خواص خنککننده و ضدالتهابی دارند
خوردن مغزهایی همچون بادام شیرین (بعد از خیس خوردن) برای تقویت مغز و اعصاب
غذاهای سبک و کمچرب نظیر سوپهای سبزیجات تازه و آش جو
استفاده از زعفران و هل در پخت غذا به منظور تقویت مزاج و کاهش التهاب
غذاها و عادات غذایی که باید در دوران آلرژی تابستانی دوری کرد عبارتند از:
خوردن غذاهای پرادویه و تند
مصرف بیش از حد لبنیات سرد و تر (مانند ماست و دوغ بسیار سرد)
پرخوری و هضم دشوار غذا
غذاهای سرخکرده و فستفودها
نوشیدنیهای یخزده و نوشابههای گازدار
استفاده از شیرینیهای مصنوعی و مواد نگهدارنده
پیشنهادات طب سنتی برای مراقبت کلی شامل:
اجتناب از قرارگیری طولانی مدت در معرض گرده گیاهان و آلودگی هوا
لباسهای نخی، سبک، تمیز و خشک
استحمام با آب ولرم و پرهیز از صابونهای قوی
تضمین خواب کافی و منظم به منظور تقویت سیستم ایمنی
نوشیدن مایعات به مقدار مناسب و با دمای متعادل
جمعبندی:
آلرژی تابستانی در کودکان نیازمند توجه خاص در زمینه تغذیه و شیوه زندگی است. طب سنتی با بهرهبرداری از خواص مواد غذایی طبیعی و تعدیل مزاج، میتواند در کاهش حساسیتها و یاری به کودکان در عبور سالم و شاداب از این فصل گرم کمک کند.