از ایجاد سامانهای برای ثبت تخلف اراضی تا ارائه برنامه ملی رفع برای ناترازی انرژی
تازهترین دستاوردها و توانمندیهای بخش خصوصی در نمایشگاه پیشگامان پیشرفت از سهشنبه ۲ بهمن در حسینیه امام خمینی به معرض نمایش در آمد و توانمندیها و دستاوردهای بخش خصوصی در بخشهای ارتباطات و فناوری اطلاعات، تجهیزات ساخت ماهوارهای، هوش مصنوعی، ساخت تجهیزات و ابزار آلات تعمیر هواپیما، صنایع معدنی و زمینشناسی، صنایع نفت و گاز و پتروشیمی، صنعت فولاد و آلومینیوم، لوازم خانگی، صنایع دریایی، صنعت فرش، صنعت آب و برق، صنایع نساجی، تجهیزات پزشکی و بیمارستانی و تولید دارو، پژوهشگاه رویان، تولیدات کشاورزی و دامپروری و صنایع دستی و گردشگری ارائه شد.
به گزارش ایسنا، در این گزارش به برخی دستاوردهای کشور در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات که در نمایشگاه پیشگامان پیشرفت به معرض نمایش گذاشته شده اشاره میشود.
سامانه پنجره واحد زمین
یکی از شرکتهای فناور سامانه ای را بر اساس تصاویر ماهواره ای توسعه داده است که در تاکنون ۶۵ هزار و ۳۱۰ منطقه را شناسایی کرد و با آنالیز آنها ۱۶ هزار و ۲۲۰ مورد تخلف در اراضی به ثبت رسانده است.
برنامه ملی رفع ناترازی انرژی
«برنامه ملی رفع ناترازی انرژی» طرحی است که با هدف متعادلسازی تولید و مصرف انرژی در کشور تدوین شده است. این برنامه به دنبال رفع عدم توازن میان عرضه و تقاضای انرژی است که در سالهای اخیر به دلیل انحراف از برنامههای توسعهای و کمبود سرمایهگذاری در حوزه انرژی به وجود آمده است.
این برنامه در دستور کار کنسرسیومی متشکل از ۵۰ شرکت قرار گرفته تا بر اساس آن مساله ناترازی انرژی و ناعادلانه بودن یارانه انرژی با رویکرد نرمافزاری مرتفع شود.
برای این منظور با طرحهایی که از سوی این شرکتها ارائه شد، یک برنامه ملی برای رفع ناترازی انرژی در قالب ۶ مگاپروژه تعریف شد تا در قالب آن اقدام به ارائه راهکارهایی برای رفع ناترازی انرژی شود.
ایجاد زنجیره ارزش صنعت فضایی
در غرفه سازمان فضایی دستاوردهای فضایی کشور به نمایش گذاشته شد. در این بخش علاوه بر نمونه ماهوارههای ساخته شده در کشور، دوربین تصویربرداری ماهواره نور۳ و مودم زمینی فرمان و داده ماهواره و آخرین وضعیت پایگاه فضایی چابهار تشریح شد.
فاز اول این پایگاه با پیشرفت ۸۰ درصدی کشور را در زیر ساختهای پرتاب ماهواره یاری خواهد کرد.
تراستر تک پیشرانه از دیگر دستاوردهای این سازمان در نمایشگاه است. این قطعه در کنترل وضعیت، حفظ موقعیت و خروج از مدار و اصلاح مسیر ماهواره کاربرد دارد.
موتور اسپین با کاربردهای اسپین و دی اسپین بلوک انتقال مداری به کار میرود. موتور دی اوربیت محققان فضایی در خارج کردن ماهواره از مدار بعد از اتمام ماموریت مورد استفاده قرار میگیرد.
در زنجیره تامینکنندگان پروژه ماهواره «پارس-۱» ۱۸ شرکت دانشبنیان، دانشگاههای خواجه نصیرالدین طوسی، صنعتی شریف و تربیت مدرس و پژوهشکده رانشگرهای فضایی، پژوهشکده مکانیک و پژوهشکده حمل و نقل همکاری دارند.
همچنین در زنجیره تامینکنندگان ماهواره «ناهید-۲» تعداد ۱۳ شرکت دانشبنیان و دانشگاههای امیرکبیر، صنعتی شریف و تهران همکاری دارند.
انتهای پیام