آتشسوزی لسآنجلس؛ زیرساختهایی که رها شدهاند
کارشناس مسائل آمریکا میگوید «در حالی که آمریکا خود در موضوع زیرساختها با مشکلاتی روبهروست، طی چند سال اخیر شاهد کمکهای آمریکا به رژیم صهیونیستی در جنگ غزه و همچنین اوکراین بودهایم و عملاً موضوع زیرساختها و بهبود آنها به نوعی رها شده بود».
به گزارش ایسنا، آتشسوزی گستردهای که از روز سهشنبه در شهر لسآنجلس واقع در ایالت کالیفرنیا آغاز شده، دستکم ۱۶ کشته بر جای گذاشته و دهها هزار نفر را مجبور به تخلیه خانههایشان کرده است؛ حادثه فجیعی که آمریکا هنوز قادر به مهار آن نشده و در عین حال خسارت مالی هنگفتی از آتشسوزی خانهها و خودروهای لوکس مردم و بازیگران هالیوودی گرفته تا غارت اموال آنها بر جای گذاشته است.
با گسترش آتشسوزی در ایالت کالیفرنیا و شکل گرفتن شرایطی که بسیاری آن را «آخرالزمانی» خواندهاند، بحران مدیریتی دولت کنونی آمریکا در مدیریت بحرانهای این کشور به خوبی «برجسته» شده است.
به اذعان سازمان آتشنشانی لسآنجلس، این آتشسوزی عدم آمادگی این نهاد که توسط دولت کنونی آمریکا «فلج» شده برای مقابله با شرایط بحرانی را به خوبی به نمایش گذاشته است.
طبق گزارش نیویورکتایمز، بسیاری از شیرهای آتش نشانی دفنی (هیدرانت) در سراسر ایالت خالی بوده و آتشنشانان با خشک شدن تعداد زیادی هیدرانت در برابر این آتشسوزی گسترده با شکست قابل توجهی مواجه شدند. مهندس ارشد دپارتمان آب و برق لس آنجلس نیز تأیید کرد که تمام مخازن ذخیره آب در این منطقه تا ساعت سه بامداد چهارشنبه خالی شده و تاکنون مجددا تجهیز نشدهاند.
از طرفی دولت «جو بایدن» با وجود شکل گرفتن آتشسوزیهای گسترده در کالیفرنیا، بودجه سازمان آتشنشانی لسآنجلس در سال ۲۰۲۴ الی ۲۰۲۵ را ۱۷.۶ میلیون دلار کاهش داده که دومین کاهش بزرگ در میان ادارات شهری است و به اذعان نشریه آمریکایی، تصمیم بایدن باعث دشوارتر شدن شرایط و توانایی سازمان آتشنشانی لس آنجلس برای مقابله با این «جهنم» شده است.
هزینههای آمریکا در جنگها؛ عامل کاهش سرمایهگذاری در زیرساختها
«محمدعلی شفیعی» کارشناس مسائل آمریکا در گفتوگو با ایسنا در مورد انتقادات مطرح شده از دولت آمریکا در ارتباط با مدیریت آتشسوزی رخ داده در جنوب کالیفرنیا و ضعف زیرساختها در این کشور جهت مهار این بحران اظهار کرد: ضعف زیرساختها در آمریکا موضوعی است که سالها آمریکا با آن روبرو بوده است چنان که دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۶ که برای اولین بار کاندیدای انتخابات آمریکا شده بود در این ارتباط هشدار داده بود و برخی از سیاستمداران آمریکایی از جمله آقای «برنی سندرز» در مقالات و کتابهایی که نوشتهاند به موضوع ضعف زیرساختها در این کشور اشاره کردهاند.
شفیعی تاکید کرد: در حالی که آمریکا خود در موضوع زیرساختها با مشکلاتی روبهروست طی چند سال اخیر شاهد کمکهای آمریکا به رژیم صهیونیستی در جنگ غزه و همچنین اوکراین بودهایم و عملاً موضوع زیرساختها و بهبود آنها به نوعی رها شده بود.
این کارشناس مسائل آمریکا با بیان اینکه «طی روزهای اخیر، برخی از اخبار منتشر شده که بخشی از تجهیزات آتشنشانی کالیفرنیا برای کمک به اوکراین در جنگ به این کشور ارسال شده در حالی که خود آمریکاییها در این زمینه محدودیت منابع داشته و امکاناتشان کم بوده است»، تاکید کرد: همچنین این موضوع مطرح شده که طی مدت اخیر به خاطر مشکل بودجه برخی از ایستگاههای آتشنشانی در آن منطقه تعطیل شده و این مسائل نشان میدهد که دخالتها و هزینههای آمریکا در جنگهای بینالمللی باعث شده که این کشور برای زیرساختهای خود کمتر سرمایهگذاری کند.
قهرمانسازی ترامپ از بحران در لسآنجلس به نفع خود
این کارشناس مسائل آمریکا با بیان اینکه «عدم توجه به تقویت زیرساختها در دوران حاکمیت ۲ حزب جمهوریخواه و دموکرات وجود داشته است و این ضعف یک حزب در آمریکا نیست» ادامه داد: دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا طی مدت اخیر تلاش کرده که از این ضعف و مشکل به وجود آمده نهایت استفاده را برای بهرهبرداری سیاسی خود کند و در حقیقت به نوعی کارکرد دموکراتها را زیر سوال ببرد.
شفیعی با بیان اینکه «در حقیقت مردم آمریکا میبینند که این آتشسوزی رخ داده و دولت دموکرات تاکنون در مدیریت آن چندان موفق نبوده» افزود: همانطور که اشاره شد ترامپ نیز با اظهار نظرهای جنجالی خود تلاش کرده از این وضعیت به نفع خود استفاده کند و در مجموع در حال حاضر فضای سیاسی آمریکا به نفع ترامپ است و احتمالاً او تلاش خواهد کرد با توجه به در اختیار گرفتن مسئولیت کاخ سفید طی روزهای آینده، خود را قهرمان مدیریت این بحران و بازسازی این منطقه معرفی کند.
انتهای پیام