پاپی‌زاده: طرح‌های زیربنایی درآمدزا و اشتغالزا اولویت سفر استانی رئیس‌جمهور به خوزستان باشد

عضو مجمع نمایندگان استان خوزستان با تاکید بر اینکه باید طرح‌های زیربنایی درآمدزا و اشتغالزا به عنوان اولویت‌های دولت در استان خوزستان دنبال شود، گفت: لازم است رئیس‌جمهور در سفر استانی به خوزستان اعتباراتی برای آب، فاضلاب، بهداشت و درمان و بهبود وضعیت راه‌ها در نظر گیرد.

عباس پاپی‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به سفر رئیس‌جمهور به استان خوزستان گفت: استان خوزستان به عنوان استان نفتخیز و گازی کشور معروف است که حدود ۸۰ درصد صادرات نفت کشور از این استان انجام می‌شود. خوزستان در سایر حوزه‌ها نیز رتبه اول را دارد که نمونه آن در بخش کشاورزی است. نزدیک به ۱۹ میلیون تن از تولیدات کشاورزی کشور برای استان خوزستان است.

وی افزود: استان خوزستان رتبه اول تولید سبزی و صیفی‌جات، شکر و گندم را دارد و به عنوان یک استان مهم در حوزه کشاورزی به شمار می‌آید.

نماینده دزفول با اشاره به ویژگی‌های استان خوزستان در حوزه راه گفت: اکثر بار ترانزیتی و واردات کشور از بنادر خرمشهر و امام خمینی انجام می‌شود. نزدیک به ۵۴ میلیون تن ظرفیت بنادر استان است. بالاترین حجم و وزن کالاهای ترخیصی از بنادر خوزستان انجام می‌شود ولی در چنین شرایطی ما به لحاظ جاده‌ای در رتبه هشتم قرار داریم.

پاپی‌زاده افزود: استان خوزستان در بحث ترانزیت و بنادر و تولید برق‌آبی از سدهای موجود رتبه اول را دارد و این استان بزرگترین تولیدکننده برق‌آبی کشور محسوب می‌شود.

این عضو هیات رئیسه مجلس تاکید کرد: با توجه به ظرفیت‌های موجود در استان خوزستان، باید اجرای طرح‌ها و پروژه‌ها بخصوص طرح‌های زیربنایی درآمدزا و اشتغالزا در اولویت دولت باشد که از جمله آن طرح ۵۵۰ هزار هکتاری مقام معظم رهبری است که در ادوار گذشته ۲۴۰ هزار هکتار آن انجام شد و ۳۱۰ هزار هکتار باقی مانده که باید تامین اعتبار لازم شود.

پاپی‌زاده افزود: انتظار می‌رود رئیس‌جمهور برای فاز دوم طرح مقام معظم رهبری اعتبارات لازم را در نظر گیرد. با توجه به اینکه مقادیر زیادی از اراضی تحت پوشش فاز دوم این طرح قرار می‌گیرند و باعث تحول بزرگ در عرصه کشاورزی می‌شود، باید نسبت به تامین اعتبار و اجرای آن اهتمام ویژه‌ای داشت.

این عضو مجمع نمایندگان استان خوزستان با اشاره به احداث کارخانه چغندر قند در شمال استان با همت ستاد اجرایی فرمان امام گفت: این طرح در یک و نیم سال گذشته متوقف شده که انتظار می‌رود رئیس‌جمهور به این موضوع ورود کند چراکه احداث کارخانه چغندر قند نه‌تنها استان خوزستان که سایر استان‌ها را هم تحت تاثیر قرار می‌دهد.

وی به وضعیت راه‌های استان خوزستان اشاره و اظهار کرد: استان خوزستان چند کریدور شرقی دارد که از اندیمشک به مناطق هفت شهرستان شرق و جنوب استان منتهی می‌شود. باید وضعیت این کریدورها مدنظر قرار گیرد.

پاپی‌زاده با تاکید بر لزوم توجه به وضعیت زیرساخت‌های آب و فاضلاب استان گفت: استان خوزستان دو رودخانه بزرگ کارون و دز دارد اما برخی از مناطق روستایی فاقد آب شرب سالم و شیرین هستند که دولت باید اعتبارات خوبی برای این وضعیت در نظر گیرد.

وی افزود: علاوه بر این فاضلابی که از شمال استان و از شهرهای در مسیر دو رودخانه دز و کارون می‌گذرد، این دو رودخانه را آلوده کرده و میزان برداشت آب با آلودگی بالایی مواجه است که لازم است برای رفع این مشکل هم اعتباراتی پیش‌بینی شود.

نماینده دزفول با بیان اینکه قدیمی‌ترین راه‌آهن سراسر کشور یعنی تهران به استان خوزستان باید ارتقا پیدا کند، گفت: سرعت پایین این راه‌آهن تبادلات کالا را کاهش داده که باید این وضعیت مورد توجه قرار گیرد.

پاپی‌زاده اولویت دیگر را توجه به وضعیت بهداشت و درمان استان خوزستان برشمرد و افزود: استان خوزستان به دلیل نزدیکی به کشورهای حوزه خلیج فارس و عراق، پذیرای مسافران زیادی است که بسیاری از آنها برای درمان به این استان مراجعه می‌کنند لذا می‌توان علاوه بر پوشش بیماران استان، بیماران خارجی هم جذب کرد و خوزستان را تبدیل به هاب بهداشت منطقه کرد؛ موضوعی که احتیاج به بهبود زیرساخت‌های بهداشت و درمان و تکمیل بیمارستان‌های ناتمام استان دارد.

وی با انتقاد از وضعیت بافت فرسوده شهرهای خوزستان گفت: متاسفانه بافت فرسوده مورد بی‌مهری و بی‌توجهی قرار گرفته به طوری که خانه‌ها در برخی از مناطق با کمترین حادثه همچون بارندگی دچار ریزش می‌شوند و باید به این موضوع توجه شود.

این عضو مجمع نمایندگان استان خوزستان در جمع‌بندی بیان کرد: انتظار می‌رود در سفر استانی رئیس‌جمهور به خوزستان به این موارد توجه شده و اعتبارات لازم پیش‌بینی شود. در همین راستا نمایندگان استان خوزستان روز گذشته جلسه‌ای با معاون اجرایی رئیس‌جمهور داشتند و قرار شد دغدغه‌ها مورد توجه قرار گیرد.

پاپی‌زاده در پایان گفت: امیدواریم در سفر رئیس‌جمهور اولویت‌هایی همچون آب و فاضلاب، بهداشت و درمان، بهبود وضعیت راه‌ها و بافت فرسوده مورد توجه قرار گرفته و شاهد بهره‌برداری پروژه‌های زیربنایی در سال‌های ۱۴۰۴ و ۱۴۰۵ باشیم.

انتهای پیام

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا